پایان نامه : بررسی اثرکربوکسی متیل سلولز و بتا گلوکان بر خصوصیات حسی و شیمیایی ناگت میگویفراسودمند
بررسی اثرکربوکسی متیل سلولز و بتا گلوکان بر خصوصیات حسی و شیمیایی ناگت میگویفراسودمند استاد راهنما دکتر هدایت حسینی استاد مشاور دکتر کوشان نایب زاده پاییز ۱۳۹۱ (در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است) خلاصه میگو و فراورده های آن مانند ناگت میگو بدلیل آنکه حاوی مقادیر قابل توجه اسید های چرب غیر اشباع، […]
پایان نامه:بررسی اثر جاشیر بر خصوصیات فیزیک وشیمیایی و ارزیابی حسی و میکروبی ماست پروبیوتیک
زمینه: گیاه جاشیر در مناطق سردسیر و کوهستانی استان فارس( سپیدان و ) می روید و در بهار چیده می شود و از آن در تهیه ماست جاشیر (غذای سنتی) استفاده می کنند. کربوهیدرا ت های غیر قابل هضم (فیبر) موجود در برگ های این گیاه ممکن است بتواند به عنوان پری بیوتیک در ماست پروبیوتیک ایفای نقش نماید.
هدف: بررسی اثر جاشیر بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی و میکروبی ماست پروبیوتیک.
روش: ابتدا ۱۵ کیلوگرم شیر۵/۱ درصد چربی، پاستوریزه و هموژنیزه را در دمای ۹۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه حرارت داده سپس تا ۴۰ درجه سانتی گراد خنک نمودیم و از هر مایه کشت آغازگر (باکتری های سنتی ماست (YC-X11) و باکتری لاکتوباسیلوس کازئی ((L.Casei 431 DVS) به اندازه ۱ درصد وزنی/وزنی به شیر به عنوان استارتر افزوده شد. سپس گرمخانه گذاری نمونه ها تا رسیدن به ۸/۴=pH در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد انجام شد. ماست های تولید شده تا رسیدن به قوام و بافت مناسب درون یخچال نگهداری شدند. سپس مقادیر ۱۰، ۲۰ و ۳۰ گرم از جاشیر آماده شده به ترتیب به ۹۰، ۸۰ و ۷۰ گرم ماست پروبیوتیک افزوده شد. خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ویژگی های حسی و میزان زنده مانی باکتری های پروبیوتیک نمونه ها ( سه نمونه حاوی جاشیر و یک نمونه شاهد بدون جاشیر) طی مدت ۲۱ روز نگهداری در دمای یخچال در روزهای ۱، ۷، ۱۴و ۲۱ پس از تولید و در سه تکرار بررسی شد.
یافته ها : اسیدیته نمونه های ماست نسبت به ماست کنترل طی دوران نگهداری اختلاف قابل توجهی نداشت. میزان آب اندازی نمونه های ماست نسبت به ماست کنترل در روزهای ۱، ۷، ۱۴ و ۲۱ تفاوت قابل ملاحظه ای داشت (p=0.000). نمره ویژگی های حسی شامل طعم، بو، آب انداختن و رنگ نمونه های ماست پروبیوتیک نسبت به ماست معمولی طی دوره نگهداری بجز نمره احساس دهانی تفاوت قابل ملاحضه ای نداشتند. تعداد باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (log CFU/ml) در نمونه های ماست حاوی جاشیر نسبت به ماست کنترل در روز اول (p=0.009)، هفتم (p=0.040) چهاردهم (p=0.000) و بیست و یکم (p=0.000) تفاوت قابل ملاحظه داشت.
نتیجه گیری : بطور کلی می توان نتیجه گرفت که استفاده از جاشیر در ماست پروبیوتیک ۲۰ درصد بوده است. جاشیر باعث نگهداشتن اسیدیته در محدوده مناسب برای بقاء پروبیوتیک شد و میزان آب اندازی را کاهش داد و به دلیل داشتن مواد مغذی و فیبر، باعث افزایش مدت زمان زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی در محدوده تعیین شده (CFU/ml log106) طی مدت نگهداری شده و این محصول را می توان بعنوان ماست پروبیوتیک معرفی نمود .
کلید واژه ها: جاشیر، فیزیکوشیمیایی، ارزیابی حسی و میکروبی ماست پروبیوتیک
پایان نامه: خصوصیات اکولوژیکی و فیتوشیمیایی دو گونه مرزه بختیاری و مرزه کلاری
واحد شهر کرد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گروه گیاهان دارویی پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی باغبانی – گرایش فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی و عطری عنوان : خصوصیات اکولوژیکی و فیتوشیمیایی دو گونه مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge.) و مرزه کلاری (Jamzad. Satureja kallarica) استاد راهنما : دکتر […]
پایان نامه : بررسی سبکشناختی اشعار سه تن از شاعران شرق گیلان (بیژن نجدی، محمّد حسین مهدوی(م.مؤیّد)، فرامرز …
پایان نامه ی تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد M.A)) عنوان: بررسی سبکشناختی اشعار سه تن از شاعران شرق گیلان (بیژن نجدی، محمّد حسین مهدوی(م.مؤیّد)، فرامرز محمّدی پور) استاد راهنما: جناب آقای دکتر سید حسن سیدترابی زمستان ۱۳۹۲ (در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است) فهرست مطالبعنوان صفحهچکیده. ۱ فصل اوّل: مقدمه و کلیات ۱-۱ مقدّمه […]
پایان نامه:بررسی اثر عسل و زنجبیل در بهبود ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی خامه و مقایسه آن با خامه معمولی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گروه آموزشی مهندسی کشاورزی پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد « M.Sc » گرایش : میکروبیولوژی مواد غذایی عنوان : بررسی اثر عسل و زنجبیل در بهبود ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی خامه و مقایسه آن با خامه معمولی استاد راهنما : دکتر حسین جلالی […]
پایان نامه:بررسی اثر عسل و زنجبیل در بهبود ویژگی های فیزیک وشیمیایی و حسی خامه و مقایسه آن با …
گروه آموزشی مهندسی کشاورزی پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد « M.Sc » گرایش : میکروبیولوژی مواد غذایی عنوان : بررسی اثر عسل و زنجبیل در بهبود ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی خامه و مقایسه آن با خامه معمولی استاد راهنما : دکتر حسین جلالی بهار ۱۳۹۳ (در فایل […]
پایان نامه : تاثیر ارتفاع روی خصوصیات مورفولوژیکی و برخی مواد ثانویه گیاه گزنه (Urtica dioica)
دانشکده تولید گیاهی پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم باغبانی- گرایش گیاهان دارویی، ادویهای و نوشابهای تاثیر ارتفاع روی خصوصیات مورفولوژیکی و برخی مواد ثانویه گیاه گزنه (Urtica dioica) در استانهای مازندران و گلستان استاد راهنما: دکتر خدایار همتی اساتید مشاور: دکتر سارا خراسانی نژاد مهندس امیر دارایی گرمه خانی (در […]
پایان نامه: تاثیر ارتفاع روی خصوصیات مورفولوژیکی و برخی مواد ثانویه گیاه گزنه در استانهای مازندران و گلستان
عنوان: تاثیر ارتفاع روی خصوصیات مورفولوژیکی و برخی مواد ثانویه گیاه گزنه (Urtica dioica) در استانهای مازندران و گلستان استاد راهنما: دکتر خدایار همتی اساتید مشاور: دکتر سارا خراسانینژاد مهندس امیر دارایی گرمهخانی (در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است) فهرست مطالب:فصل اول- مقدمه۱-۱- مقدمه. ۲۱-۲- بیان سوالات اصلی تحقیق ۳۱-۳- فرضیه ها. ۳۱-۴- اهداف […]
پایان نامه:تأثیر میکوریزا و اسید هیومیک بر روی برخی خصوصیات گیاه دارویی مرزه در سطوح مختلف کود اوره
اساتید راهنما: دکتر محمد رضا عامریان دکتر حمید رضا اصغری اساتید مشاور مهندس مهدی رحیمی دکتر فرزانه بهادری پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد تیر ماه ۱۳۹۳ متن پایان نامه : چکیدههدف اصلی کشاورزی پایدار کاهش نهادههای مصرفی، افزایش چرخه داخلی عناصر غذایی خاک از طریق کاهش خاک ورزی و استفاده از کودهای زیستی بجای […]
پایان نامه : بررسی خصوصیات بیولوژیکی و مولکولی جدایه های ایرانی
بررسی خصوصیات بیولوژیکی و مولکولی جدایه های ایرانی ویروس بی بذری گوجه فرنگی (TAV) از گیاهان زینتی استاد راهنما: دکتر حسین معصومی اساتید مشاور: دکتر جهانگیر حیدرنژاد دکتر اکبر حسینی پور (در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است) چکیده ویروس بیبذری گوجه فرنگیTAV)) از خانواده بروموویریده و جنس کوکوموویروس بوده که از اکثر نقاط دنیا […]
پایان نامه : بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفی عصاره های چای سبز
گروه علوم و صنایع غذایی بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفی عصاره های چای سبز در فرمولاسیون ماءالشعیر استاد راهنما: جناب آقای دکتر حسین جلالی استاد مشاور: جناب آقای دکتر سیدحمیدرضا ضیاءالحق متن پایان نامه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال […]
پایان نامه :بررسی اثر جایگزینی شهد عسلی خرما بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی بستنی کم چرب فیبردار
دانشکده کشاورزی علوم و صنایع غذایی پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی ـ علوم و صنایع غذایی گرایش تکنولوژی مواد غذایی عنوان: بررسی اثر جایگزینی شهد عسلی خرما بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی کم چرب فیبردار استاد راهنما: دکتر اشرف گوهری اردبیلی استادان مشاور: دکتر علی اکبریان دکتر هما […]